08.00 – 08.45 : Free paper

Chairpersons - Dr M Sahana, Dr M Nagaswetha

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:00 - 08:05	5 mins	ABS822	Efficacy of Fractional CO2 Laser in Atrophic Acne Scars	Aishwarya Jaswantsing Patil
08:05 - 08:10	5 mins	ABS237	Triglyceride glucose index as a marker for insulin resistance in patients with acne vulgaris	Dr Abhihsree bansal
08:10 - 08:15	5 mins	ABS454	Comparison between different modalities of treatment in the patient of mild and moderate Post acne scar	Dr Jadav Kishankumar Mohanbhai
08:15 - 08:20	5 mins	ABS731	EVALUATION OF PULSE THERAPY OF ISOTRETINOIN IN THE TREATMENT OF ACNE VULGARIS	Dr Nancy
08:20 - 08:25	5 mins	ABS904	Insulin for Acne Scars : Transforming skin imperfections into smooth complexions.	Shivani Gahlot
08:25 - 08:30	5 mins	ABS968	To study the effect of sleep wake cycle on the severity of acne vulgaris.	Dr ANUJ SAINI

1.01 08.00 – 08.45 : Free paper

Chairpersons - Dr M Sahana, Dr M Nagaswetha

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:30 - 08:35	5 mins	ABS1097	Efficacy of micro-needling and 70% GCA vs microneedling alone in atrophic acne scars	Dr Rokshi Ali
08:35 - 08:40	5 mins	ABS1100	Impact of diet and other risk factors on severity of adult acne: a cross sectional study	Dr Ankitha R Ramesh
08:40 - 08:45	5 mins	ABS1120	INSULIN RESISTANCE AND METABLOIC SYNDROME IN ACNE VULGARIS AND ITS ASSOCIATION WITH SEVERITY	Dr Punitha N

1.02 08.45 – 10.30 : Pilosebaceous disorders – Breaking the barriers

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
08:45 - 09:00	15 mins	Cutaneous hyperandrogenism	Dr Jayakar Thomas	Dr Ranjan C Raval
09:00 - 09:15	15 mins	Comprehensive management of Hidradinitis Suppurative – An overview	Dr R Raghunatha Reddy	Dr Dinesh Mathur
09:15 — 09:30	15 mins	Hormonal treatment of acne – When and How?	Dr Rajetha Damisetty	
09:30 – 09:45	15 mins	Role of Trifarotene in Acne Management	Dr BS Chandrashekhar	
09:45 – 10:20	35 min	Panel discussion Spectrum of severe acne and acne in special populations (pregnancy, children)	Moderator - Dr. Sanjeev Kandhari Panelists – Dr VK Sharma Dr Nina Madnani Dr Sudhir Pujara Dr Prashant Jhadav Dr Midde sreekar	
10:20 – 10:30	10 min	Audience Q&A		

1.03 10.30 – 11.30 : Lichen Planus – How I manage?

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairperson
10:30 – 10:45	15 mins	Lichen Planus & Comorbidities	Dr S Sachidanand	Dr A Venkatkrishna
10:45 — 11:00	15 mins	Pediatric Lichen Planus – How I manage?	Dr S Anandan	
11:00 – 11:30	30 mins	Panel Discussion Management of Lichen Planus - Case based	Moderator - Dr Udayashankar Panelists - Dr M Rangaraj Dr Pratap Chandra Das Dr Tina Priscilla Dr Ruchi Hemdani Dr Vijay Aithal	

11.30 – 12.00 : IADVL Dr.BM Ambady Oration by Dr Raghavendra Rao
 Odyssey with glitter and glow: A Cyan trail
 (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)
 Chairpersons – Dr Manjunath Shenoy, Dr Bhumesh Kumar Katakam

12.00 – 12.30 : Presidential Address - Dr Manjunath Shenoy

12.30 – 13.00 : Key note – Dr.Vijay P. Zawar – Patient and Doctor relationship – Changing Scenario (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons – Dr Putta Srinivas, Dr Angoori Gnaneshwar Rao

13.00 - 14.00 : Lunch Break

1.04

14.00 – 15.30: Drug reactions – The Medication Maze

Time	Duration	Topic	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14.00 – 14:15	15 mins	Approach to diagnosis and treatment of cutaneous adverse drug reactions	Dr Lalit Gupta	Dr Asok Kumar Gangapadhyay
14:15 – 14:30	15 mins	Cutaneous adverse effects of newer oncologic medications	Dr Rajkumar Kothiwala	Dr Ramchandar Darak
14:30 – 15:05	35 mins	Panel discussion Current understanding and management of SJS/TEN - Case based	Moderator - Dr Shital Poojary Panelists - Dr Rajesh kumar Dr Shashikumar Dr Shruti.H.N Dr BY Parveen Kumar Dr Sangeeth Kumar	
15:05 – 15:15	10 mins	Audience Q & A		
15:15 – 15:30	15 mins	Cysteamine- A rising star on melasma horizon	Dr Malvika Kohli	

1.05

15.30 – 17.00 : Biologics & Small Molecules – Magic Bullets

а	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
15:30 – 15:45	15 mins	Apremilast in Paediatric Dermatoses	Dr Maitreyee Panda	Dr Suresh Joshipura
15:45 – 16:00	15 mins	Rituximab in Autoimmune Bullous Disorders - Advantages & Perils	Dr Ahmed Razzaque	Dr. Raghavendra Topkane
16:00 – 16:30	30 min	Panel discussion 1 Biologics - Challenges and Pitfalls	Moderator – Dr Anchala Parthasaradhy Panelsits – Dr Vinay Kumar Sharma Dr Vinay Singh Dr Nayeem Sadath Dr Mitra Debdeep Dr Mallela Vijay Bhaskar Reddy	
16:30 – 16:40	10 mins	Ixekizumab –My journey with Psoriasis patient	Dr Laura Savage	
16:40 – 17:00	20 mins	Panel discussion 2 Chat show with experts - role of ixekizumab in the psoriasis treatment journey both from clinical evidence & clinical experience	Moderator – Dr MURLIDHAR RAJAGOPALAN Panelists – Dr Anchala Parthasaradhy Dr Laura Savage	

08.00 - 09.00 : Free paper

Chairperson – Dr Tulasi Jarang, Dr Prashanthi V

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:00 - 08:05	5 mins	ABS209	APREMILAST VERSUS TOFACITINIB IN CHRONIC PLAQUE PSORIASIS: A COMPARATIVE STUDY	Aditi
08:05 – 08:10	5 mins	ABS334	A Comparative study of Oral mini pulse vs Acitretin in generalized lichen planus	BHAVITA BADE
08:10 - 08:15	5 mins	ABS846	A study of association of Lichen planus with metabolic syndrome	Dr Pooja Mudenur
08:15 - 08:20	5 mins	ABS778	Comparative study of topical Methotrexate gel (1%) vs Clobetasol propionate cream (0.05%) in Chronic Plaque Psoriasis: an open label study	Dr Sankalp Khetan
08:20 – 08:25	5 mins	ABS555	Evaluating the validity and role of a durometer in measuring plaque induration in Chronic Plaque Psoriasis	Dr Purnima Gupta
08:25 - 08:30	5 mins	ABS612	A Comparative study of the Safety and Efficacy of oral Methotrexate and oral Apremilast in patients with Chronic Plaque Psoriasis.	Monagari Hima Varsha

1.06

08.00 - 09.00 : Free paper

Chairperson – Dr Tulasi Jarang, Dr Prashanthi V

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:30 - 08:35	5 mins	ABS775	A STUDY ON NARROWBAND UVB VS TOPICAL PUVASOL THERAPY IN PALMOPLANTAR PSORIASIS	K Yaswanthi Reddy
08:35 – 08:40	5 mins	ABS836	Unmasking inflammatory and skin barrier signals in chronic plaque psoriasis at the molecular levels: A case control study	Safeera Abdul Khadar
08:40 - 08:45	5 mins	ABS1156	A case series of challenging generalized pustular psoriasis treated with Acitretin.	Dr. Sabrina Jaleel

1.07 08.45 – 10.30 : Psoriasis – Antidote to dermatologist's ego

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
08:45 – 09:00	15 mins	Effectiveness of Cyclosporine treatment in severe psoriasis	Dr Manjunath Shenoy	
09:00 - 09:15	15 mins	New targeted therapeutic approach in Psoriasis	Dr. MURLIDHAR RAJAGOPALAN	Dr V Gowri
09:15 – 09:45	30 mins	Panel Discussion Psoriasis management in difficult sites - Case based	Moderator – Dr.Sudip das Panelist – Dr AS Kumar Dr Mona Sharma Dr Raju Chaudhary Dr Arun kumar Dr Tanumay Raychaudhury	Dr M Shabana
09:45 – 10:00	15 mins	Quality of life in psoriasis	Dr Koushik Lahiri	
10:00 – 10:30	30 mins	Panel Discussion Oral therapy of Psoriasis – past, present & future - Case based	Moderator – Dr Vinay singh Panelist - Dr Adarshlata Singh Dr Tejas Vishwanath Dr Gopinath VPK Dr Cheena Langer Dr Anuja George	

1.08 10.30 – 11.30: Practice Management – Boost your practice

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
10:30 — 10:50	20 mins	Setting up a Laser clinic – Oppurtunities & Obstacles	Dr Manish Gautam	Dr Sukhjot Kaur
10:50 — 11:10	20 mins	Role of social media and online promotion in practce - Boon or Bane	Dr Feroz K	Dr Biren Nath
11:10 – 11:30	20 mins	Dermatologist Lifestyle – Happiness & Burnout	Dr Anil Abraham	

11.30 – 12.00 : IADVL Dr.BM Ambady Oration by Dr Raghavendra Rao

Odyssey with glitter and glow: A Cyan trail

(5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons – Dr Manjunath Shenoy, Dr Bhumesh Kumar Katakam

12.00 – 12.30 : Presidential Address - Dr Manjunath Shenoy

12.30 – 13.00 : Key note – Dr.Vijay P. Zawar – Patient and Doctor relationship – Changing Scenario (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons - Dr Putta Srinivas, Dr Angoori Gnaneshwar Rao

13.00 - 14.00 : Lunch Break

1.09 14.00 – 15.30 : Connective Tissue Disorders – Connecting the dots

	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14.00 – 14:15	15 mins	Significance of myositis-specific autoantibodies in dermatomyositis	Dr. Anuradha Kakkanatt Babu	Dr Analjyoti Bordoloi
14:15 – 14:30	15 mins	Targeted therapies for lupus erythematosus	Dr Bela Shah	Dr. Manabbrata Majumdar
14:30 – 14:45	15 mins	Management of systemic sclerosis – Update	Dr Narendar Kamath	
14:45 – 15:20	35 mins	Panel Discussion Challenges in management of connective tissue disorders Case based	Moderator – S Anandan Panelists – Dr Subhashini Dr Sujay Khandpur Dr R D Kharkar Dr Surabhi Dayal Dr Veeresh Dyavannavar	
15:20 – 15:30	10 mins	Audience Q & A		

1.10 15.30 – 17.00 : Urticaria / Pruritus – Mitigating the itch

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
15:30 – 15:50	20 mins	Translational research in pruritus - newer & emerging therapeutics	Dr Asit Mittal	Dr.Suresh Talwar
15:50 – 16:10	20 mins	Urticarial vasculitis – diagnosis and management challenges	Dr DM Thappa	Dr. Vijay Pant
16:10 – 16:25	15 mins	Gut microbiota and probiotics in chronic urticaria: update	Dr Vikas Shankar	
16:25 – 16:50	35 mins	Panel Discussion Practical approach to pruritus in systemic disorders – Case based	Moderator - Dr Vikrant Saoji Panelists – Speaker+ Dr Susmita Divya Dr Shiva Kumar Patil	
16:50 – 17:00	10 mins	Audience Q & A		

1.11 08.00 – 09.00 : Free Paper Session Chairpersons -

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:00 - 08:05	5 mins	ABS882	COMPARISION OF EFFICACY OF LOW DOSE INTRAVENOUS IMMUNOGLOBULINS PLUS CORTICOSTEROIDS VERSUS CORTICOSTEROID MONOTHERAPY IN STEVENS-JOHNSON SYNDROME AND TOXIC EPIDERMAL NECROLYSIS	Ajay Govindrao Ovhal
08:05 - 08:10	5 mins	ABS045	EFFICACY AND SAFETY OF Q-SWITCHED Nd:YAG LASER IN FACIAL MELANOSES IN TERTIARY CARE CENTRE: A PROSPECTIVE EPIDEMIOLOGICAL STUDY	Sai Gireesh
08:10 - 08:15	5 mins	ABS075	Exploring intralesional normal saline therapy for managing corticosteroid-induced depigmentation in patients with keloid: An open uncontrolled trial	Shakthi juwala S
08:15 - 08:20	5 mins	ABS308	A comparative study on efficacy of transdermal drug delivery with topical Vit D3 using microneedling vs microneedling alone in treatment of stable vitiligo.	Dr. Sri Muhurtha Kattekola
08:20 - 08:25	5 mins	ABS1290	Topical 10% tranexamic acid for recalcitrant total steroid damaged face: a series of fifteen patients	Dr Devi Priya S
08:25 – 08:30	5 mins	ABS727	COMPARATIVE EVALUATION OF THERAPEUTIC EFFICACY AND SAFETY OF INTRALESIONAL INJECTION OF TRIAMCINOLONE ACETONIDE ALONE VERSUS COMBINATION OF INTRALESIONAL INJECTION OF TRIAMCINOLONE ACETONIDE AND METHOTREXATE IN TREATMENT OF KELOIDS	Dr Arnav Mehta

1.11

08.00 – 09.00 : Free Paper Session Chairpersons -

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:30 - 08:35	5 mins	ABS796	Folkners needling technique in treatment of Palmo plantar Warts :A novel therapeutic approach	PATHULOTHU NIKHIL
08:35 - 08:40	5 mins	ABS845	A novel therapeutic modality in the treatment of Alopecia Areata using topical Bimatoprost with Fractional Carbon Dioxide (CO2) LASER	Hussain Kolsawala
08:40 - 08:45	5 mins	ABS1144	Efficacy and safety of oral tofacitinib in lichen planus- a clinical trial	Dr Prajakta Anand Sharma
08:45 - 08:50	5 mins	ABS1089	CLINICAL PROFILE AND OUTCOMES IN SJS/TEN SPECTRUM	Arun J Kozhuppakalam
08:50 - 08:55	5 mins	ABS089	Acute methotrexate toxicity in patients suffering from dermatological disorders: A case series	PRERNA NAGI
08:55 - 09:00	5 mins	ABS1183	Serial evaluation of platelet rich fibrin matrix dressings in patients with non-healing leg ulcers.	Dr Sanjana K

1.12 09.00 – 10.30 : Drug Therapy in special situations – Tackling the difficulties

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
09:00 — 09:15	15 mins	Pharmacotherapy in pregnancy and lactation	Dr Sarweshwari KN	Dr Aruna Devi
09:15 - 09:30	15 mins	Approach to the management of psoriasis in pregnancy/childhood	Dr Somenath Sarkar	Prof Satyadarshi Patnaik
09:30 - 09:45	15 mins	Drug Therapy in various comorbid conditions	Dr DG Saple	
09:45 — 10:20	35 mins	Panel Discussion Immunosuppressives and immunomodulators in special situation - Case based	Moderator - Dr PK Kaviarasan Panelists - Dr Rashmi Kumari Dr Parimalam Kumar Dr AD Kaleshwaran Dr Sunitha Mech	
10:00 – 10:30	10 mins	Audience Q & A		

1.13 10.30 – 11.30 : Anesthesia in dermatology – Calming the nerves

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
10:30 — 10:45	15 mins	Nerve blocks in dermatosurgery	Dr G Narshima Rao Netha	Dr M.L. Gambhir
10:45 — 11:00	15 mins	Tumescent anesthesia	Dr MK Sribiju	Dr Ashok Nagure
11:00 – 11:30	30 mins	Panel Discussion Managaement of emergencies	Moderator - Dr Nilesh Goyal Panelists - Dr G Narshima Rao Netha Dr Ashok Rao Matety Dr P Jagdish Dr Sanjeev Gulati Dr Jay Gupte	

11.30 – 12.00 : IADVL Dr.BM Ambady Oration by Dr Raghavendra Rao

Odyssey with glitter and glow: A Cyan trail

(5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons – Dr Manjunath Shenoy, Dr Bhumesh Kumar Katakam

12.00 – 12.30 : Presidential Address - Dr Manjunath Shenoy

12.30 – 13.00 : Key note – Dr.Vijay P. Zawar – Patient and Doctor relationship – Changing Scenario (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons - Dr Putta Srinivas, Dr Angoori Gnaneshwar Rao

13.00 - 14.00 : Lunch Break

1.14 14.00 – 15.30 : LASERS & EBD I – Let there be light!

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14.00 – 14:15	15 mins	Body sculpting – Opportunities and challenges	ТВА	Dr N Murali
14:15 – 14:30	15 mins	Laser Hair Reduction - The journey so far!!	Dr Ganesh Pai	Dr Deepak Kumar Mathur
14:30 – 14:45	15 mins	Pico vs. Nano second Q-Switched Lasers	Dr BS Chandrashekar	
14:45 – 15:00	15 mins	EBD: intralesional RF	Dr Somesh Gupta	
15:00 – 15:30	30 mins	Panel Discussion - Facial Rejuvenation	Moderator - Dr Avitus John Prasad Panelists - Dr CV Madhuri Dr Girish K Shah Dr Abhishek Kumar Jha Dr Shreeparna Deb	

15.30 – 17.00 : LASERS & EBD II – Let there be light!

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairperson
15:30 – 15:45	15 mins	Laser treatment for pigmentary dermatoses	Dr Sanjeev Aurangabadkar	Dr Kandaswamy
15:45 — 16:00	15 mins	IPL - A versatile tool	Dr Nitin Deepe	Prof.H.Hanumanthappa
16:00 – 16:15	15 mins	Energy based devices – Scope & applications	Dr Rohit Batra	
16:15 – 16:30	15 mins	Fractional lasers in dermatology	Dr Sachin Dhawan	
16:30 – 17:00	30 mins	Panel Discussion Managing complications of lasers & IPL - Case based	Moderator – Dr. Mitaxari Hugar Panelists – Dr. Tarun Mittal Dr Swetalina Pradhan Dr Gurunadam Dr S Kiran Dr Anusha Pai	

17.00 - 18.00 : IDOG Meet

1.17 08.00 – 09.00 : Free Paper Session Chairperson – Dr

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:00 - 08:05	5 mins	ABS694	INNOVATIVE REMEDIAL TREATMENT FOR KERATOTIC, NON KERATOTIC AND RECALCITRANT ANOGENITAL WARTS	SREERANGAM DINESH KUMAR
08:05 - 08:10	5 mins	ABS1174	Lipedematous scalp- a case report	Sandra Arora
08:10 - 08:15	5 mins	ABS451	A study on factors affecting adherence to anti-retroviral therapy, and stigma among HIV-positive adults in a tertiary health care Centre.	Dr Laxmi B Horatti
08:15 - 08:20	5 mins	ABS624	Addressing the ignored and neglected: Dermatoses of the Vulvar Area	C KARISHNI
08:20 - 08:25	5 mins	ABS774	A CASE SERIES OF SECONDARY SYPHILIS	Dr Ruchita Bajaj
08:25 – 08:30	5 mins	ABS809	Clinical profile of sexually transmitted infections in males: a retrospective study	M SHREESHA BAIRY

1.17 08.00 – 09.00 : Free Paper Session Chairperson – Dr

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:30 - 08:35	5 mins	ABS966	PREVALENCE OF SEXUALLY TRANSMITTED INFECTIONS AMONG MEN HAVING SEX WITH MEN IN A TERTIARY CARE CENTRE IN THIRUVALLUR DISTRICT, TAMIL NADU.	Dr.Maria Shajan
08:35 - 08:40	5 mins	ABS1063	A STUDY ON AWARENESS OF SEXUALLY TRANSMITTED INFECTIONS AND SEXUAL BEHAVIOUR IN MEN HAVING SEX WITH MEN ATTENDING STD CLINIC IN A TERTIARY CARE CENTRE	Samhitha Reddy
08:40 - 08:45	5 mins	ABS050	A descriptive study of patterns of genital dermatoses in patients attending a tertiary care center in south India and assessment of quality of life, depression and anxiety in them	Anupa Mary Job
08:45 - 08:50	5 mins	ABS158	Genital lesions in People Living with Human Immunodeficiency Virus (PLHIVs)	Vedashri Vinod Ghatbandhe
08:50 - 08:55	5 mins	ABS973	Clinico-epidemiological study of genital ulcers in males in a tertiary care centre	Jharanarani Naik
08:55 - 09:00	5 mins	ABS935	Injectable Platelet Rich Fibrin for Periorbital Rejuvination	Dr Navya Pandey

1.18 09.00 – 10.00 : Pigmentary disorders – Colour conundrums

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairperson
09:00 — 09:15	15 mins	Seborrhoeic Melanosis - An update	Dr Mala Bhalla	Dr Dilip Shah
09:15 – 09:30	15 mins	Current understanding of Melasma	Dr Rashmi Sarkar	Dr V Mohan Kumar
09:30 – 09:45	15 mins	Lichen planus pigmentosus - Update	Dr Chethana Gurumurthy	
09:45 — 10:00	15 mins	Periorbital melanosis	Dr Amala Kamat	

1.19 10.00 – 11.30 : STI – Overcoming the hurdles

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
10:00 – 10:15	15 mins	STIs and Pregnancy	Dr DSS Prasad	Dr K Ramdas
10:15 – 10:30	15 mins	MSM & STI	Dr Jayadev Betkerur	
10:30 – 10:45	15 mins	Vaginal Microbiota and Vulvovaginitis in children	Dr.S.Murugan	
10:45 – 11:20	35 mins	Panel Discussion ANAGEMENT CHALLENGES OF STIs/STDs - CASE BASED	Moderator – Dr. V. Mohankumar Panelists – Dr B Udayakumar Dr K Hanumanthayya Dr G Jyothi Lakshmi Dr CH Madhu Babu Dr N Ramesh	
11:20 – 11:30	10 mins	Audience Q&A		

11.30 – 12.00 : IADVL Dr.BM Ambady Oration by Dr Raghavendra Rao

Odyssey with glitter and glow: A Cyan trail

(5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons – Dr Manjunath Shenoy, Dr Bhumesh Kumar Katakam

12.00 – 12.30 : Presidential Address - Dr Manjunath Shenoy

12.30 – 13.00 : Key note – Dr.Vijay P. Zawar – Patient and Doctor relationship – Changing Scenario (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons - Dr Putta Srinivas, Dr Angoori Gnaneshwar Rao

13.00 - 14.00 : Lunch Break

1.20 14.00 – 15.00 : SIG Dermatopathology – Miracles of the microscope

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14:00 – 14:15	15 mins	Utility of immunohistochemistry in dermatopathology	Dr Meghana Phiske	Dr Anushree Baishya
14:15 – 14:30	15 mins	Histology of cutaneous sarcoidosis	Dr Sujay Khandpur	Dr K Hanumanthayya
			Moderator-	
			Dr Geeti Khullar	
		Panel discussion	Panelist -	
14:30 – 15:00	30 mins	" Histopathology to the rescue in challenging cases"	Dr Meera Thomas	
			Dr Chirag Desai	
			Dr Debajyoti Chatterjee	
			Dr Shubra Dhar	

1.21 15.00 – 16.00 : Microbiome – Ruling the roost

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairperson
15:00 – 15:15	15 mins	Exposomal factors in acne	Dr Rochelle C Monteiro	Dr SK Manzoor
15:15 – 15:30	15 mins	Microbiomes in Atopic Dermatitis	Dr Sandipan Dhar	DR C S Sirka
15:30 – 15:45	15 mins	Epigenetics	Prof V R Rao	
15:45 – 16:00	15 mins	Impact of microbiome in Psoriasis	Dr Krupashankar	

1.22 16.00 – 17.00 : SIG DCR – Exploring the future

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
16:00 – 16:20	20 mins	Artificial intelligence in research and publication	Dr Feroze Kaliyadan	Prof Dimple Chopra
16:20 – 17:00	40 mins	Panel Discussion - Open House on common doubts and queries related to research and publication	Moderator - Dr Divya Gupta Panelists: Dr Ajithkumar K Dr N Asokan Dr Feroze Kaliyadan	

17.00 - 18.00 : IJDVL

08.00 – 09.00 : Free paper Session

Chairpersons - Dr. Sagar Kotagiri

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:00 - 08:05	5 mins	ABS673	ESTIMATION OF SERUM VITAMIN D LEVELS AND HELMINTHIC CO- INFECTIONS IN PATIENTS WITH TYPE 2 LEPRA REACTIONS AND ITS CORRELATION WITH SEVERITY INDEX.	DR NUPOOR NAYAK
08:05 – 08:10	5 mins	ABS805	Pure Neuritic Leprosy and deformity prospective single centre observational study	Abhinav Kumar Verma
08:10 – 08:15	5 mins	ABS854	Assessment of lesions due to leprosy after completion of fixed duration treatment: A cross-sectional study	Dr Anagha Kollarukandy Vijayan
08:15 - 08:20	5 mins	ABS948	A CLINICAL STUDY ON THE MANAGEMENT OF CHRONIC TROPHIC ULCERS IN HANSENS USING PLATELET RICH FIBRIN AND COLLAGEN DRESSINGS	Baradi Manisha
08:20 - 08:25	5 mins	ABS1131	Insight Into The Clinical Spectrum And Deformities Among Paediatric Leprosy Patients In Post Elimination Era	DR SRISHTI R PATIL
08:25 – 08:30	5 mins	ABS043	Immune Zones in Leprosy	Rashi Satyanarayan Soni

08.00 – 09.00 : Free paper Session

1.23

Chairpersons - Dr. Sagar Kotagiri

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:30 - 08:35	5 mins	ABS1279	A CLINICAL AND RADIOLOGICAL ASSESSMENT OF PERIPHERAL NERVES IN LEPROSY USING ULTRASONOGRAPHY AND COLOUR DOPPLER	Dr Anjana R
08:35 – 08:40	5 mins	ABS064	CHANGING TRENDS IN LEPROSY AT A TERTIARY CARE HOSPITAL IN SOUTHERN INDIA: A RETROSPECTIVE AND PROSPECTIVE STUDY FROM 2022 TO 2023	SREEJA BILLAKANTI
08:40 - 08:45	5 mins	ABS481	A case series of atypical presentations of leprosy	Hiloni Chokshi
08:45 - 08:50	5 mins	ABS1233	A Retrospective Analysis of Histopathology of Lepra Reactions	Dr Vani Mugali
08:50 – 08:55	5 mins	ABS632	Hurdles in hansen disease eradication: unforeseen rise challenges progress	Dr. Payal agrawal

1.24 09.00 – 10.30 : Photodermatoses – Light- a double-edged sword

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairperson
09:00 - 09:10	10 mins	NbUVB phototherapy – A versatile tool in dermatology	Dr Manobalan	Dr Kaushal Verma
09:10 - 09:20	10 mins	Approach to diagnosis and treatment of photodermatoses	Dr Bikash Ranjan	
09:20 - 09:30	10 mins	Pico second Ndyag laser – My experience	Dr SC Rajendran	
09:30 - 09:40	10 mins	Excimer Light therapy in dermatology	Dr Rajiv Ranjan Thakur	
09:40 – 10:20	40 mins	Panel discussion Case based discussions on difficult to treat photodermatoses	Moderator - Dr Krupashankar Panelists - Dr Fatima Razvi Dr G S Asha Dr Mubashir Ali Dr Rashmi Sharma	
10:20 – 10:30	10 mins	Audience Q & A		

1.25 10.30 – 11.30 : Guidelines in Dermatology – Guiding lights

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
10:30 – 10:42	12 mins	Guidelines for management of Hidradenitis Suppurativa	Dr Sharmila Patil	Prof. Dr. B. B. Mahajan
10:42 – 11:54	12 mins	Management of Vitiligo - Guidelines	Dr Vinod Kumar Sharma	Dr Rajesh Buddhadev
10:54 – 11:06	12 mins	Management of Scaly Scalp – Guidelines	Dr Gauri Godse	
11:06 – 11:18	12 mins	Consensus or beyond guidelines in AD (Clinical Practice)	Dr Jaspriya Sandhu	
11:18 – 11:30	12 min	TEN – beyond the gudelines	Dr Christopher Bunker	

11.30 – 12.00 : IADVL Dr.BM Ambady Oration by Dr Raghavendra Rao

Odyssey with glitter and glow: A Cyan trail

(5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons – Dr Manjunath Shenoy, Dr Bhumesh Kumar Katakam

12.00 – 12.30 : Presidential Address - Dr Manjunath Shenoy

12.30 – 13.00 : Key note – Dr.Vijay P. Zawar – Patient and Doctor relationship – Changing Scenario (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons - Dr Putta Srinivas, Dr Angoori Gnaneshwar Rao

13.00 - 14.00 : Lunch Break

1.26 14.00 – 15.30 : Leprosy – Newer updates

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14.00 – 14:15	15 mins	Management of leprosy and lepra reactions – Recent updates	Dr Jerry Joshua	Dr Vinodini
14:15 – 14:30	15 mins	Towards zero leprosy transmission - Exploring options from PEP to MiP	Dr Hemant K Kar	Dr Nirmala Prabhavathy
14:30 – 14:45	15 mins	HRUS of peripheral nerves in leprosy- Value in diagnosis, treatment and follow up	Dr Suman Jain	
14:45 - 15:00	15 mins	Disability management - Physiotherapy for a dermatologist	Dr Ananth Reddy	
15:00 – 15:30	30 mins	Panel discussion Leprosy free India by 2030 - Unmet needs, rising challenges, policy decisions in the journey ahead	Moderator - Dr Sunil kumar Gupta Panelists - Dr AK Jaiswal Dr P Narasimha Rao Dr A Geeta Kiran Dr P Padmaja Dr CH Ramamohan	

1.27 15.30 – 17.00 : Reactive and inflammatory dermatoses – What are they?

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
15:30 – 15:45	15 mins	Facial Rashes – An approach	Dr Jaideep Bhat	Dr Aruna Samarth
15:45 – 16:00	15 mins	Approach to facial erythemas	Dr Aparna Palit	Dr Poornima Chidara
16:00 – 16:15	15 mins	Demystifying figurate erythemas	Prof Dimple Chopra	
16:15 – 16:50	35 mins	Panel discussion Recent developments in the understanding & management of neutrophilic dermatoses	Moderator - Dr Saumya Panda Panelists - Dr B Purnachindra Dr Rajib Gogoi Dr Shishira Dr Srinivasan Dr. Jayashree Mohanty	
16:50. – 17:00	10 mins	Audience Q & A		

1.28 08.00 – 09.00 : Free paper session Chairpersons –

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:00 - 08:05	5 mins	ABS123	Safety and efficacy of long pulsed 1064nm Nd:YAG laser versus liquid nitrogen cryotherapy for the treatment of warts a comparative study	Dr. Bhagyashri S Teli
08:05 - 08:10	5 mins	ABS144	Dermabraded epidermal cell grafting (Jodhpur technique) for stable vitiligo	Dhriti Chugh
08:10 - 08:15	5 mins	ABS192	COMPARISION OF EFFICACY AND SAFETY OF ERBIUM YAG 2940 nm LASER AND FRACTIONAL CO2 LASER IN ATROPHIC ACNE SCAR : A PILOT STUDY	Anisha Biswal
08:15 - 08:20	5 mins	ABS321	A BATTLE TO BANISH ACNE SCARS - Q-SWITCHED NdYAG LASER VERSUS MICRONEEDLING RADIOFREQUENCY.	Dr. Karishma
08:20 - 08:25	5 mins	ABS437	A comparative study of efficacy of Fractional carbon dioxide laser and Picosecond Q-switched 1064-nm Neodymium-Doped Yttrium Aluminium garnet laser in treatment of facial acne scars	SHUBHASHREE P
08:25 – 08:30	5 mins	ABS501	Topical Anesthetic Gel, Pre-Cooling using Ethyl Chloride Spray and Vibratory Anesthetic Device for pain relief prior to Platelet Rich Plasma therapy for Androgenetic Alopecia patients – A Comparative Study	Silky Priya

08.00 – 09.00 : Free paper session Chairpersons –

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:30 - 08:35	5 mins	ABS543	Efficacy and Safety of Dual Wavelength Laser Hair Reduction in Female Patients with Skin of Color	Prateek Pathak
08:35 – 08:40	5 mins	ABS574	comparison of efficacy of autologous non-cultured melanocyte transplantation and suction blister grafting in stable vitiligo	jothsna sirivelu
08:40 - 08:45	5 mins	ABS671	Scalp follicular unit grafting in chronic non healing ulcers: A novel therapeutic approach.	JANBANDHU SAKSHI RAJESH
08:45 - 08:50	5 mins	ABS552	Study on Non-Cultured Melanocyte Transfer assessing the effect by using phosphate buffered saline versus trypsin inhibitor on the viability of cells in patients with vitiligo	CHETHAN M V
08:50 – 08:55	5 mins	ABS871	Use of ablative Carbon Dioxide Laser for surgical removal of Xanthelasma Palpebrum	Dr Swagata Arvind Tambe

1.29 09.00 – 10.30 : Award papers

Chairpersons - Dr BSN Reddy

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
09:00 - 09:07	7 mins	ABS996	comparative study between oral methotrexate plus intramatricial methotrexate and oral methotrexate plus Nd YAG laser in nail psoriasis - a randomised control study	Dr BIBEKANANDA MAHAPATRA
09:07 - 09:14	7 mins	ABS659	To study the correlation of clinical, dermoscopic and histopathological features of clinically suspected macular amyloidosis	Dr RICHIN ANNA JOHNSON
09:14 - 09:21	7 mins	ABS1048	A STUDY ON EFFICACY OF HIGH DOSE ORAL VITAMIN D3 AS MONOTHERAPY IN THE MANAGEMENT OF PSORIASIS	Dr JITHIN A KUMAR
09:21 – 09:28	7 mins	ABS588	Efficacy of endo radio frequency subcision in the treatment of acne scars- a novel technique	Dr Sowmya panuganti
09:28 - 09:35	7 mins	ABS605	A Study on Melasma and Association with Thyroid Function	Dr Anusree Vellot Sreedharan
09:35 – 09:42	7 mins	ABS985	Efficacy of 1064 nm long pulsed Nd-YAG laser vs 30% salicylic acid peel in treatment of keratosis pilaris A Comparative Study.	Dr Hemalatha Naidu M

09.00 – 10.30 : Award papers
Chairpersons - Dr BSN Reddy

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
09:42 - 09:49	7 mins	ABS707	A comparative split study on efficacy of Erbium glass non ablative fractional laser (1565 nm) with Platelet rich plasma versus Erbium glass non ablative fractional laser (1565nm) alone in the treatment of Striae Distensae	Dr Shrinivas Patil
09:49 — 09:56	7 mins	ABS716	A COMPARATIVE STUDY BETWEEN RECIPIENT SITE PREPARATION USING MANUAL DERMABRASION AND TATTOOING PEN IN AUTOLOGOUS NON-CULTURED EPIDERMAL CELL SUSPENSION PROCEDURE IN STABLE VITILIGO PATIENTS: A RANDOMIZED DOUBLE BLINDED STUDY	Dr Akshay Meena
09:56 - 10:03	7 mins	ABS609	A STUDY OF CLINICAL AND DERMATOSCOPIC FINDINGS OF SCALP DERMATOSES AMONG CHILDREN <18 YEARS AT TERITIARY CARE HOSPITAL IN TELANGANA	Dr BOMMAKANTI SAI SHARANYA
10:09 — 10:10	7 mins	ABS448	A therapeutic study to evaluate the efficacy and adverse effects of cryotherapy combined with intralesional Steroids vs combination of intralesional Bleomycin and steroids vs fractional Carbon dioxide laser in keloids.	Dr ANANDITHA.K
10:10 – 10:17	7 mins	ABS385	A New Frontier in Dermatological Diagnosis: Cross-sectional Analysis of the Efficacy of an Artificial Intelligence Application	Dr Marri Shiva Shankar
10:17 – 10:24	7 mins	ABS639	Differentiating active and stable vitiligo: Role of dermoscopic findings	Dr MUSKU TEJASWAROOP

1.30 10.30 – 11.30 : Dermatopathology – Beneath the Surface

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
10:30 — 10:45	15 mins	Approach to benign adnexal tumours of the face	Dr V Geeta	Dr Rajesh Pratap Singh
10:45 – 11:00	15 mins	Interface dermatitis – My approach and Matter	Dr Sasikiran Attili	Dr B Janardhan
11:00 – 11:15	15 mins	Panniculitis – Histopathological perspective	Dr Nanda kumar	
11:15 – 11:30	15 min	The spectrum of granulomatous skin diseases	Dr Subhra Dhar	

11.30 – 12.00 : IADVL Dr.BM Ambady Oration by Dr Raghavendra Rao

Odyssey with glitter and glow: A Cyan trail

(5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons – Dr Manjunath Shenoy, Dr Bhumesh Kumar Katakam

12.00 – 12.30 : Presidential Address - Dr Manjunath Shenoy

12.30 – 13.00 : Key note – Dr.Vijay P. Zawar – Patient and Doctor relationship – Changing Scenario (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons - Dr Putta Srinivas, Dr Angoori Gnaneshwar Rao

13.00 - 14.00 : Lunch Break

1.31 14.00 – 15.30 : Nail Disorders – From the scratch

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14.00 – 14:15	15 mins	Twenty Nail Dystrophy - Approach and Management	Dr Chander grover	Dr M Jayanth
14:15 – 14:30	15 mins	Onychomycosis - How i manage?	Dr Manas Ranjan Puhan	Dr DGP Sastri
14:30 – 14:45	15 mins	Melanonychia - When to worry ?	Dr Bharat Bhushan Mahajan	
14:45 – 15:20	35 mins	Panel discussion Approach to common nail disorders - case based	Moderator - Dr.Sushil Tahiliani Panelists - Dr Anup Kumar Lahiry Dr Shazia Jeelani Col Dr Vikas Pathania Dr Vineeth Relhan	
15:20 – 15:30	10 mins	Audience Q & A		

1.32 15.30 – 17.00 : Pigmentary Disorders – Exploring the chromes

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
15:30 – 15:45	15 mins	Lichen Planus Pigmentosus - How i manage?	Dr Bhavesh Swarnakar	Dr K Udaykiran
15:45 – 16:00	15 mins	Dermal pigmentation - pathophysiology , management and combination therapy	Dr Mansi Bhatt	Dr Bornali Dutta
16:00 – 16:15	15 mins	An approach to congenital and inherited hyperpigmentation disorders	Dr Pooja Mrig	
16:15 – 16:50	35 mins	Panel discussion Drug induced pigmentation (management and prevention)	Moderator – Dr Dhanasree Bhide Panelists - Dr Nilendu Sarma Dr SAVITHA SOMAIAH Dr Karn Dharmendra Dr Harshita Dr Manjulata Dash	
16:50 – 17:00	10 mins	Audience Q & A		

1.33 08.00 – 09.30 : Free Paper Session
Chairpersons – Dr Harshita Bondugula, Dr Hina Varsha

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:00 - 08:05	5 mins	ABS128	Actinic cheilitis- A retrospective study of 26 patients in tertiary care hospital in South India.	ALLA AKHILA
08:05 - 08:10	5 mins	ABS476	INFLAMMOSCOPY - DERMOSCOPIC STUDY OF FACIAL INFLAMMATORY DERMATOSES.	Md Khatija begum
08:10 - 08:15	5 mins	ABS995	ENHANCING THE DIAGNOSTIC ACCURACY OF SUPERFICIAL FUNGAL INFECTIONS: THE ENTOMODERMOSCOPY WAY	Abinaya S
08:15 - 08:20	5 mins	ABS420	Clinico-dermoscopic and histopathological evaluation of benign skin, soft tissue and appendageal tumors of skin: A cross-sectional study from a tertiary care hospital	Dr Saika Reyaz
08:20 - 08:25	5 mins	ABS466	DERMOSCOPY IN THE DIAGNOSIS OF COMMON ACQUIRED HYPERKERATOTIC PALMOPLANTAR LESIONS	POOJA UNNIKRISHNAN
08:25 - 08:30	5 mins	ABS745	Polarized Transilluminating Dermoscopy: A Pilot Study of a Novel Bedside Technique for Diagnosing Pili Torti	Dr. Neha Fogla

1.33 08.00 – 09.30 : Free Paper Session
Chairpersons – Dr Harshita Bondugula, Dr Hina Varsha

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:30 - 08:35	5 mins	ABS627	A study on onychoscopic patterns in various dermatological disorders.	Dr. K. Akshita
08:35 – 08:40	5 mins	ABS640	Clinical and Trichoscopic patterns in Nonscarring Alopecias	RHONDA LATSAHEB
08:40 - 08:45	5 mins	ABS768	Assessment of nail fold capillaroscopy in pregnancy and changes in NFC with cardiovascular risk factors and its significance at a tertiary care hospital.	Aaqib Aslam
08:45 - 08:50	5 mins	ABS842	TO DETERMINE THE CLINICAL AND DERMOSCOPIC FINDINGS IN NAILS OF PAPULOSQUAMOUS DISORDERS AND ITS ASSOCIATION WITH DISEASE SEVERITY: A CROSS- SECTIONAL STUDY	Dr Vejeta Rani
08:50 – 08:55	5 mins	ABS653	Concordance between clinical and histopathological diagnosis among various dermatoses in the elderly: A five-year retrospective cross-sectional assessment from a tertiary care centre in Southern India	Shruti Kulkarni

1.34 09.00 - 09.30 : IADVL Legal Cell session

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
09:00 – 09:07	07 mins	How much to investigate and when: Legal & Ethical angle	Dr KHS Rao	Dr Omprakash
09:07 — 09:14	07 mins	Unforeseen, unavoidable cutaneous drug reactions: What does the law say?	Dr. Mansak Shishak	
09:15 – 09:30	15 mins	Panel discussion: Pointers to avoid legal tangles in dermatology practice	Moderator – Dr. KHS Rao Panelist – Dr Jayakar Thomas Dr. Saba Mhat Dr Rajan TD	

1.35 09.30 – 10.30 : Investigative Dermatology – Being Sherlock Holmes

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
09:30 – 09:45	15 mins	Bedside Diagnosis in Dermatology	Dr Dipali Rathod	Prof. Dr Tejinder Kaur
09:45 - 10:00	15 mins	Cytodiagnosis in Dermatology	Dr. Bhavana Ravindra Doshi	Dr Swarna Kumari
10:00 – 10:15	15 mins	Immunofluorescence in Dermatology	Dr Varsha Shetty	
10:15 – 10:30	15 mins	Imaging in dermatology	Dr Deepak Jakhar	

1.36 10.30 - 11.30 : IJDVL Session

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
10:30 – 10:42	12 mins	Sending an article for publication - what I need to know as an author	Dr Saumya Panda	
10:42 – 10:54	12 mins	Responding to reviewers - tips and tricks	Dr Feroze	
10:55 – 11:30	35 mins	Panel discussion - Manuscripts - Reasons for rejection/ reasons for acceptance	Moderator- Dr Archana Singal Panelists – Dr KA Seetharam Dr Sunil Dogra Dr K T Ashique	

11.30 – 12.00 : IADVL Dr.BM Ambady Oration by Dr Raghavendra Rao

Odyssey with glitter and glow: A Cyan trail

(5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons – Dr Manjunath Shenoy, Dr Bhumesh Kumar Katakam

12.00 – 12.30 : Presidential Address - Dr Manjunath Shenoy

12.30 – 13.00 : Key note – Dr.Vijay P. Zawar – Patient and Doctor relationship – Changing Scenario (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons - Dr Putta Srinivas, Dr Angoori Gnaneshwar Rao

13.00 - 14.00 : Lunch Break

14.00 – 15.00 : Inter speciality – Bridging the gaps

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14:00 – 14:15	15 mins	Neuro cutaneous syndromes – Dermatological Clues to diagnosis	Dr Putta Srinivas	Dr Vijay Paliwal
14:15 – 14:30	15 mins	Dermatological clues in Rheumatological disorder	A Sravan Kumar	Dr Rajiv kaura
14:30 – 14:45	15 mins	PCOS – Trends in diagnosis & management	Dr Goli Mahalakshmi	
14:45 — 15:00	15 mins	Cutaneous manifestations in endocrinal disorders	Dr Neelaveni	

1.38 15.00 – 16.00 : Holistic approach to Skin Health

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
15:00 – 15:15	15 mins	My approach to facial melanosis	Dr Sharad Mutalik	Dr Smrity B Das
15:15 – 15:30	15 mins	Cosmetic peptides - Current concepts and future perspectives	Dr Malavika Kohli	Dr K Raghukiran
15:30 – 15:45	15 mins	Nutraceuticals in Skin Health	Dr. Kalpana Sarangi	
15:45 – 16:00	15 mins	Biostimulators and bioremodellers (Injectable skin rejuvenation)	Dr Maya Vedamurthy	

1.39 16.00 – 17.00 : AFDG Session

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
16:00 – 16:10	10 mins	Vascular tumours	Dr Durga Tripathy	Dr Rajesh Verma
16:10 – 16:20	10 mins	Genetic syndromes	Dr Bhavni Oberoi	Dr Baveja S
16:20 – 17:00	40 min	Panel Discussion – Challenging cases in dermatology	Moderator – Dr Biju Vasudevan Panelists – Dr Sidharth Mani Dr Sridhar J Dr Preema Sinha Dr Shekhar Neema Dr Pankaj Das Dr Sunmeet Sandhu	

1.40 17.00 – 18.00 : AIIMS Alumni

1.41 08.00 – 09.00 : Free Paper Session Chairpersons – Dr Tina, Dr Davu Hema

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:00 - 08:05	5 mins	ABS076	Involvement of eyelid in tinea incognito affecting the face compared to topical steroid damaged face : An observational study	Chigurupati Eshritha
08:05 - 08:10	5 mins	ABS398	A COMPARATIVE STUDY ON EFFICACY AND SAFETY OF INTRALESIONAL BCG,MMR,VITAMIN D3 IN MULTIPLE CUTANEOUS NON VENEREAL WARTS	DR BANDARU ANMISHA
08:10 - 08:15	5 mins	ABS1065	Assessment of quality of life impairment in vitiligo patients using specific and nonspecific quality of life instruments and its relationship to clinical severity	Kurat Sajad
08:15 - 08:20	5 mins	ABS564	Bacterial biofilm formation and antibiotic resistance profile in primary pyoderma	Sharon Joseph
08:20 - 08:25	5 mins	ABS614	Comparing emollient use with topical luliconazole (azole) in the maintenance of remission of chronic and recurrent dermatophytosis. An open label, randomized prospective active-controlled non-inferiority study.	Dr. Yashdeep Singh Pathania
08:25 - 08:30	5 mins	ABS645	Subcutaneous mycosis- Case Series- Experience in a tertiary care hospital	Dr. C. Navya Suvidha

1.41 08.00 – 09.00 : Free Paper Session Chairpersons – Dr Tina, Dr Davu Hema

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
08:30 - 08:35	5 mins	ABS802	Exploring altered inflammation in chronic dermatophytosis at the molecular levels: A case-control study	Swathi A R
08:35 - 08:40	5 mins	AB\$831	Cutaneous Leishmaniasis: An emerging skin-NTD and need for greater awareness	Niraj Parajuli
08:40 - 08:45	5 mins	ABS980	"LULICONAZOLE 1% CREAM VS NAFTIFINE 2% CREAM: A RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL TO COMPARE THE EFFECTIVENESS, SAFETY AND TOLERABILITY IN LIMITED VARIETY OF TINEA CORPORIS AND CRURIS "	Sambit Chatterjee
08:45 - 08:50	5 mins	ABS1023	WARTS WAR" UNRAVELING THE DUEL BETWEEN AUTOINOCUTATION AND MUMPS, MEASELS AND RUBELLA VACCINE SHIELD	Dr ARJUN NARAYANAN
08:50 - 08:55	5 mins	ABS1311	CORRELATION OF LESIONAL BACTERIOLOGICAL PROFILE WITH BLOOD CULTURE IN AUTOIMMUNE BULLOUS DISORDER	H P Sudhesshna Devi

1.42 09.00 - 09.30 : DVL WELFARE TRUST SESSION

	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
09:00 - 09:02	02 mins	Welcome Remark	Dr. Vijay Zawar	
09:02 - 09:07	05 mins	Overview of DVL WT	Dr. Vineet Relhan	
09:07 – 09:30	23 mins	Panel Discussion – OPEN HOUSE AND PANEL DISCUSSION	Moderator – Dr. Dinesh Devraj Panelist – Dr. Vijay Zawar Dr. Manjunath Shenoy Dr. Bhumesh Kumar Katakam Dr. Jayadev Betkerur D. Rajib Gogoi Dr. Vineet Relhan Dr. Chetan N. Patel	

1.43 09.30 – 10.30 : HIV – Chronic Manageable disease

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
09:30 – 09:45	15 mins	Cutaneous Manifestations of HIV in the Era of Antiretroviral Therapy	Dr Ravi Vadrevu	Prof. Dr Sunil Gupta
09:45 – 10:00	15 mins	Management of STIs in PLHIV	Dr Yogesh S Marfatia	Dr Siva Rami Reddy
10:00 – 10:15	15 mins	Stigma, Awareness and Testing in LGBTQ+ : Journey from out of the closet to clinic	Dr DG Saple	
10:15 – 10:30	15 mins	HIV TREATMENT STANDARDS 2024	Dr Ravi Saini	

1.44 10.30 – 11.00 : Dermatology Nursing Session

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
10:30 — 11:00	15 min	Panel Discussion – Dermatology Nursing: its application in clinical practice	Moderator – Dr. Laxmi V. Nair Panelist – Dr Sivasankari M Dr Sushruth Kamoji Dr. Preethy Harrison Aneesha A.R. Julie T. John	

1.45 11.00 – 11.30 : Rapid fire Session Chairpersons – Dr Nirmala Purohit

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
11:00 – 11:03	3 mins	ABS503	Embracing the winds of change and fostering hope in pediatric alopecia care: tofacitinib in pediatric alopecia areata	Srushti Zatakia
11:03 – 11:06	3 mins	ABS674	A rare case of Pityriasis Lichenoides Chronica in a elderly male secondary to Multiple Myeloma or is it drug induced?: A Case Report	Malaka Sai Bindu
11:06 — 11:09	3 mins	ABS683	Growth Potential of Dermocosmetics in Emerging Countries Like Bangladesh	Dr Md Abu Zafor Sadek
11:09 – 11:12	3 mins	ABS818	Dermoscopic findings in topical steroid damaged face	Akshay jain
11:12 – 11:15	3 mins	ABS853	Three case reports of Epidermodysplasia verruciformis	Dr.Gunreddy Aruna

1.45 11.00 – 11.30 : Rapid fire Session Chairpersons – Dr Nirmala Purohit

Time	Duration	Abstract No.	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists
11:15 – 11:18	3 mins	ABS864	Chemical Leukoderma of Labial Mucosal Surfaces from Bel Patra (Aegle Marmelos)	Dr. Sarah Shakeel Khan
11:18 – 11:21	3 mins	ABS931	YELLOW PEELBOON OR BANE?	Dr.FariyaRasheed
11:21 – 11:24	3 mins	ABS1182	Treatment of Chronic Spontaneous Urticaria with Autologous serum therapy and its outcome in patients with Positive or Negative Autologous Serum Skin Test Results at a Tertiary Care Centre in Bangalore Rural	Dr Leena
11:24 – 11:27	3 mins	ABS1191	Title:- Pattern of nonvenereal dermatoses in tertiary care center- A cross sectional study	DR. Sapna Ahirwar
11:27 – 11:30	3 mins	ABS1280	Dermoscopic and histopathological features in cicatricial alopecia - An observational study	E. K Jaleena

11.30 – 12.00 : IADVL Dr.BM Ambady Oration by Dr Raghavendra Rao

Odyssey with glitter and glow: A Cyan trail

(5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons – Dr Manjunath Shenoy, Dr Bhumesh Kumar Katakam

12.00 – 12.30 : Presidential Address - Dr Manjunath Shenoy

12.30 – 13.00 : Key note – Dr.Vijay P. Zawar – Patient and Doctor relationship – Changing Scenario (5 min introduction, 20 min talk and 5 min felicitation)

Chairpersons - Dr Putta Srinivas, Dr Angoori Gnaneshwar Rao

13.00 - 14.00 : Lunch Break

1.46 14.00 – 14.45 : Dermatologists Open Forum – Wisdom of the wise

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14:00 – 14:12	12 min	Cutaneous manifestations of internal malignancies - my experience	Dr N Ramesh	Dr Kumar Abhishek
14:12 – 14:24	12 min	Dermoscopy – Diagnostic third eye in paediatric dermatoses	Dr Prashanthi V	
14:18 – 15:00	12 min			
` 14:27 <i>–</i> 15:12	12 min			

1.47 14.45 – 15.30 : ACAD

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
14:45 – 14:50	5 mins	President's remarks	Dr. Manjunath Shenoy	Dr Sumir Kumar
14:50 – 14:55	5 mins	Honorary Secretary General remarks	Dr Bhumesh Kumar Katakam	Dr. PRADEEP KUMAR SARASWAT
14:55 – 15:00	5 mins	My ACAD journey	Dr. D. Sudhavani	
15:00 – 15:12	12 mins	Management of child hood Vitiligo	Dr Rakesh Bharti	
15:12 – 15:24	12 mins	Threads for Under eye	Dr Monica Bambroo	
15:24 – 15:30	6 mins	Interactions & Group Photo		

1.48 15.30 – 16.30: Granulomatous Disorders – Resolving deeper dilemma

Time	Duration	Торіс	Speaker / Moderator / Panelists	Chairpersons
15:30 – 15:45	15 mins	Cutaneous Amebiasis- Update	Dr Mariela Dina Tejada Malaga	Prof. Dr G.K. Verma
15:45 – 16:00	15 mins	Systemic involvement in Sarcoidosis	Dr Shyamanta Barua	Dr Vijay Sekhar Palleboyina
16:00 – 16:15	15 mins	Granuloma Faciale - Current Concepts	Dr Balkrishna Nikam	
16:15 – 16:30	15 mins	Approach to Palisading Granuloma	Dr Geeti Khullar	

17.00 - 18.00 : IADVL GSK Quiz Prelims